Onze Werkwijze

Stichting Veerkrachtig Betondorp (SVB) ondersteund de bewoners van Betondorp om hun bestaanszekerheid te vergroten.
Zowel in de eerste levensbehoefte als bij de ondersteuning van hun eigenwaarde, zelfredzaamheid en veerkracht waardoor de bewoners weer volwaardig kunnen participeren in de maatschappij. 

Op het gebied van de armoede onder de bewoners, wil de SVB helpen dit te voorkomen en te ondersteunen waar mogelijk. Dit is van groot belang om de problemen niet te laten verergeren. 

Veerkrachtig Betondorp wil zich ook inzetten om de kinderen veel aandacht te geven en hun zoveel mogelijk te helpen zich te kunnen ontwikkelen en op te groeien in een gezonde en veilige omgeving.

Handen uit de mouwen!

SVB is een pragmatische organisatie en staat midden in de wijk. Via een zogenaamd ‘Weggeefpunt’ in de wijk, heeft SVB een ruimte waar food en non-food aangeboden wordt. De vele vrijwilligers rondom de SVB koken met grote regelmaat maaltijden die aan een geselecteerde groep betondorpers worden weggegeven. 

Het weggeefpunt is ook een belangrijke plek om de doelgroep van SVB te bereiken en waar de bewoners terecht kunnen voor advies, ondersteuning en begeleiding. Zo voorziet SVB niet alleen in de primaire levensbehoeften met een maaltijd en gratis boodschappen, maar bouwt zij ook vertrouwen op en helpt mensen om steeds meer in hun kracht te komen staan.

Professionals op verschillende vlakken komen voorlichting en begeleiding geven op bepaalde thema-avonden of -dagen.